top of page

5 Tips για παίχτες tennis που θέλουν να δοκιμάσουν το padel.

Το Padel βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα!!!


- Όπως είναι γνωστό, η Καλαμάτα έχει πολλούς αθλητές που αγαπούν το tennis και για αυτούς ήρθε η ώρα να δώσουμε μερικά tips με σκοπό να προσαρμόσουν τις ικανότητές τους και να βοηθηθούν στο Padel.


Επιλέγοντας λοιπόν ελεγχόμενα χτυπήματα και “λόμπες” και αποφεύγοντας τα winner χτυπήματα σε κάθε μπαλιά, θα γίνεις καλύτερος padel player!!

(Προσκάλεσε τους φίλους σου για να δεις τα λάθη σου!!!)


1) Ξεκινώντας το Padel, μάθε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να παίζεις με τα τζάμια!

Στην αρχή θα σου είναι δύσκολο να συνηθίσεις το “γκελ” της μπάλας όταν χτυπάει στο τζάμι. Όταν η μπάλα περάσει δίπλα σου, θα θεωρήσεις ότι έχασες τον πόντο, όπως στο tennis, αλλά ώσπου να γυρίσεις αυτή θα έχει χτυπήσει στο τζάμι και θα έχει επιστρέψει μπροστά σου. Ένας κανόνας που θα μπορούσες να εφαρμόσεις είναι να αφήσεις τις περισσότερες μπάλες οι οποίες χτυπάνε πίσω από την γραμμή του σερβίς και να τις χτυπήσεις αφού έχουν ακουμπήσει και στο τζάμι. Κάνοντας αυτό θα διαπιστώσεις δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι θα καταλάβεις πόσο μακριά θα πάει η μπάλα μετά το χτύπημα στο τζάμι και το δεύτερο είναι ο χρόνος που θα σου δοθεί ώστε να χτυπήσεις την μπάλα.


2) Ξέχασε τα δυνατά χτυπήματα όταν παίζεις Padel!


Από συνήθεια θα χτυπάς δυνατά την μπάλα όπως στο tennis, αλλά αυτό δεν θα σε βοηθήσει διότι το γήπεδο είναι μικρότερο από αυτό του tennis. Επίσης, χτυπώντας την μπάλα δυνατά, αυτή θα χτυπάει στο τζάμι με αποτέλεσμα να σηκώνεται ψηλά και να φέρνει τους αντιπάλους πιο κοντά στο φίλε έχοντας ως αποτέλεσμα η ομάδα να έρχεται σε αμυντική θέση. Όλο αυτό συμβαίνει διότι τα χτυπήματα είναι topspin όπως στο tennis, κίνηση που δεν βοηθά στο padel γιατί η μπάλα χτυπάει και σηκώνεται ψηλά βοηθώντας τον αντίπαλο να περάσει την μπαλιά του πιο εύκολα.


3) Συγκεντρώσου και προσπάθησε να χτυπάς την μπάλα με περισσότερο έλεγχο (control)!


Αυτό το tip συνδυάζεται απόλυτα με τα προηγούμενα. Αποφεύγοντας τα χτυπήματα topspin και χτυπώντας την μπάλα με έλεγχο, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο Padel.


4) Μετακινήσου στο γήπεδο μαζί με τον συμπαίκτη σου!


Η στρατηγική και η τοποθέτηση στο γήπεδο είναι διαφορετική ανάμεσα στο Padel και το tennis. Δεν σε βοηθά να είναι ένας παίχτης αριστερά και ο άλλος δεξιά, ή ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω, διότι αφήνεις κενό χώρο και έτσι βοηθάς τον αντίπαλο να πάρει πόντο. Στο Padel θα πρέπει να μετακινήστε μαζί με τον συμπαίκτη σου. Μαζί μπροστά στην επίθεση, μαζί πίσω στην άμυνα. Αν ο ένας πάει αριστερά, τότε ο άλλος κλείνει προς την κατεύθυνση του συμπαίκτη του!!


5) Προσπάθησε να μην κάνεις Winner χτυπήματα όταν παίζεις Padel όπως στο tennis.


Το τελευταίο tip για παίχτες tennis συνδυάζει μερικά στοιχεία από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω. Εάν βρίσκεσαι πίσω από την γραμμή του σερβίς και οι αντίπαλοι είναι μπροστά στο φιλέ, προσπάθησε να κάνεις μια “λόμπα” έτσι ώστε να τους μετατοπίσεις προς τα πίσω και να ανέβεις ψηλά. Εφόσον καταφέρεις και ανέβεις ψηλά στο φιλέ, κάνε ελεγχόμενα χτυπήματα στις γωνίες ή ακόμα και στο κέντρο.



340 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Comments


bottom of page